Składniki:
- 1 cebula
- 2 łyżki kaszy manny
- 3 łyżki mąki
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
- jajko
Składniki: 25 dag kaszy gryczanej 2 jajka 30 dag białego sera 2 łyżki posiekanego szczypiorku i natki pietruszki sól pieprz bułka tarta olej Sposób wykonania: Kasze ugotować według opisu na opakowaniu po czym razem z twarogiem zemleć w maszynce. Do powstałej masy wbić jajka i dodać posiekaną zieleninę. Całość wymieszać i doprawić do smaku solą…
Składniki: ½ kg kaszy gryczanej 5 dkg posiekanych migdałów 1/2 szklanki orzechów nerkowca 1/2 szklanki rodzynek sułtańskich 10 dkg masła 25 dkg białego tłustego sera Sposób przyrządzenia: Kaszę ugotować na sypko. Bakalie zalać wrzątkiem na kilka minut i osączyć. Migdały obrać ze skórki. Biały ser rozkruszyć. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Do żaroodpornego naczynia przełożyć przygotowaną…
Składniki: 1 szklanka kaszy gryczanej 50 dkg grzybów leśnych lub pieczarek 1 szklanka gestej śmietany 3 łyżki masła 1 cebula 2 jajka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kaszę gryczaną wypłukać, ugotować na sypko. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Grzyby oczyścić, wyciąć trzony, kapelusze pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę, a gdy ta się…