Składniki: 50 dag kardów 1 łyżka octu sól cukier 2 jaja (ugotowane na twardo) 2 ogórki konserwowe 1/3 szklanki majonezu posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Kardy obrać i zetrzeć na tarce i skropić octem. Jajka pokroić na cząstki a ogórki w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą oraz cukrem. Polać całość…
Tag: kardy
Warzywa
Kardy
by marek • • 0 Comments
Kardy są rodzajem selera, którego białe łodygi stanowią bardzo delikatną jarzynę zimową. Zielone czubki i liście należy odjąć, pozostawiając same łodygi, które przekrajać na kilka kawałków na 8 cm. długości i gotować w słonej wodzie z dodaniem łyżki octu owocowego, lub soku z pól cytryny, dopóki włókna nie zdejmą się łatwo. Wtedy je odlać, przelać…