Składniki: 25 dag kwaszonej kapusty strąk papryki kwaszony ogórek cebula natka pietruszki łyżka oleju cukier sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, paprykę i ogórka pokroić w kostkę a cebulę w krążki. Skropić olejem, doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Na koniec udekorować natką pietruszki.
Tag: kapusta
Listy
Sałatka kapuściana z papryką
by Paulina Piróg • • 0 Comments
Składniki: 25 dag kiszonej kapusty strąk papryki ogórek kiszony cebula łyżka oleju słonecznikowego cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, paprykę pokroić na paski, ogórki na plasterki a cebulę posiekać. Skropić olejem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Sałatka z kapusty ze śliwką
by Katarzyna Głowacz • • 0 Comments
Składniki: 30 dag kapusty pekińskiej jabłko cebula 10 dag suszonych śliwek kalifornijskich 3 ząbki czosnku ćwierć szklanki majonezu 2 łyżki śmietany natka pietruszki sok z cytryny pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłko pokroić w kostkę, cebule i czosnek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą, dodając jeszcze śliwki. Następnie majonez wymieszać ze śmietana, posiekaną natką…
Listy
Sałatka kapuściana z marchewką
by Joanna Antosik • • 0 Comments
Składniki: 1/2 główki małej czerwonej kapusty 1/2 główki małej białej kapusty 1 duże czerwone jabłko 1/2 małej czerwonej cebuli 4 marchewki Sos: 1/2 szklanki majonezu (można dodać więcej) 1/4 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli, a nawet więcej 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Sposób wykonania: Obie kapusty poszatkować, jabłko i marchewkę zetrzeć na…
Listy
Sałatka kapuściana z winem
by Magda Lisek • • 0 Comments
Składniki: 50 dag czerwonej kapusty 2 soczyste winne jabłka kieliszek wytrawnego czerwonego wina łyżka rodzynków 2 łyżki oliwy sok z cytryny cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a jabłka zetrzeć na tarce. Skropić winem i posypać rodzynkami. Doprawić jeszcze do smaku sokiem z cytryny, oliwą, solą oraz cukrem.