Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: kakao

Alberty przekładane masą

Składniki: 2 paczki herbatników 1/2 kostki margaryny 1 łyżka kakao 5 łyżek cukru pudru Sposób przyrządzenia: Margarynę rozetrzeć bardzo dokładnie. Dodać cukier puder, kakao i starannie wymieszać. Połowę herbatników posmarować masą ,przykryć pozostałymi a na wierzch wycisnąć masę do dekoracji przez karbowaną tulejkę.

Kokosowo-rodzynkowy Breckeaway

Składniki : 1 kostka margaryny(Kasi) 1 szklanka cukru 0,5 szklanki wody 1 cukier waniliowy 4 łyżki kakao 1 mleko w proszku 1 paczka herbatników 1 paczka rodzynek 1 paczka wiórków kokosowych Sposób przyrządzenia: 5 pierwszych składników rozpuścić w garnku, gotować 3 minuty. Następnie masę ostudzić i stopniowo wsypywać mleko. Potem dodać rodzynki i wiórki kokosowe.…

Łom

Składniki: 1 margaryna 1 mleko w proszku 2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 łyżki wody 3 paczki herbatników 1 szklanka orzechów 2 wafle andruty Sposób przygotowania: Margaryną rozpuścić z cukrem i kakao, do wody wsypać mleko i to wszystko zagotować. Dodać do tego 3 paczki herbatników połamanych w kostkę, szklankę orzechów oraz dwa wafle…

Murzynek Renatki

Składniki: 1,5 szklanki cukru 1 kostka margaryny 2 łyżka kakao 6 łyżka wody 3 jaja 1,5 szklanki mąki proszek do pieczenia bakalie Sposób przyrządzenia: Cukier, margaryna, kakao, woda wymieszać, zagotować i wystudzić. Dodać 3 żółtka. Odlać 1/3 szklanki na polewę. Do reszty dodać mąkę i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Dodać bakalie. Wymieszać. Na wierzch…