Składniki: 1 kg. mandarynek 2 opakowania jogurtu naturalnego 1/2 szkl. spirytusu Przygotowanie: Mandarynki myjemy, obieramy. Następnie dzielimy je na mniejsze części. W strzykawkę nabieramy spirytus i każdą osobną mandarynkę strzykawką wpuszczamy spirytus. Mandarynki wkładamy do lodówki na 4 dni. Po 4 dniach mandarynki mieszamy z jogurtem. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Marzena Gad
Tag: jogurt
Listy
Domowy jogurt jagodowy
by Marzena Gad • • 0 Comments
Listy
Koktajl z czarnych jagód z jogurtem naturalnym
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka czarnych jagód 1 cytryna ½ szklanki cukru 1 szklanka śmietanki do kawy ½ litra jogurtu naturalnego listki mięty do dekoracji Sposób przyrządzenia: Jagody umyć, osuszyć i zmiksować z cukrem i odrobiną jogurtu naturalnego. Do zmiksowanych jagód dodać śmietankę i pozostały jogurt. Przelać do schłodzonych wysokich szklanek i posypać listkami mięty, brzegi udekorować…
Listy
Koktajl truskawkowo-morelowy
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ kg truskawek 2 opakowania cukru waniliowego ½ litra jogurtu naturalnego ½ litra mleka 2 łyżeczki cukru sok z ½ cytryny 4 truskawki do dekoracji Sposób przyrządzenia: Truskawki umyć, osuszyć, posiekać i dokładnie zmiksować. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Przelać do schłodzonych wysokich szklanek i udekorować truskawkami. Przepis na konkurs Godin nadesłany przez Iwona…
Listy
Filet z łososia z sosem z owoców tropikalnych
by Monika Dobrosz • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z łososia 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki sezamu sól, pieprz olej i masło do smażenia Sos: 4 łyżki pokrojonych w kostkę owoców (mango, nektarynka, pomarańcza, awokado…) 4 łyżki jogurtu 1 łyżeczka soku z cytryny sól, mielone chili do smaku Sposób przyrządzenia: Ryby dokładnie umyć, osuszyć, przyprawić…