- 1 szklanka soczewicy /czerwona /
- 1 marchewka
- kawałek selera
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 2 liście laurowe
- 2 pomidory
- 2 ziemniaki
- olej
- sól, pieprz, cukier do smaku
Składniki: 2 filety z mintaja 1 marchewka por/ biała część/ 1 czerwona papryka liść laurowy sól, pieprz do smaku ½ szklanki śmietany 18% łyżka mąki ½ szklanki posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Filety umyć, osączyć i pokroić w paseczki. Marchewkę i pora umyć, obrać i pokroić w kostkę. Paprykę umyć i usunąć gniazda nasienne, pokroić…
Składniki: ½ kg kiszonej kapusty 25 dkg wędzonego boczku 15 dkg wędzonej kiełbasy marchewka, pietruszka, cebula 4 ziemniaki 2 listki laurowe, ziele angielskie, ziarna pieprzu 3-4 ząbki czosnku olej Sposób przyrządzenia: Boczek i obraną cebulę podsmażyć na oleju, dodać odciśniętą kapustę i podsmażyć, około 15-20 minut. Warzywa umyć, pokroić w kostkę włożyć do garnka i…