Składniki 5 ugotowanych świeżych jajek kiełbaska najlepiej swojego wyrobu majonez szczypiorek pieprz, sól Sposób przyrządzenia: Jajka przekroić na pół i wyjąć żółtka, pokroić drobno w kosteczkę, kiełbaskę też drobno pokroić w kosteczkę, szczypiorek drobno posiekać, dodać majonez, pieprz i sól, wymieszać. Nadziewać białka wydrążone od żółtek i polać lekko ketchupem. Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny…
Tag: jajka faszerowane
Jajka
Jajka z tuńczykowym farszem
by Daga • • 0 Comments
Składniki: 6 jajek 15 dkg tuńczyka w sosie własnym 2 łyżki majonezu zielona pietruszka sól Sposób przyrządzenia: Jaja ułożyć w rondlu, zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, gotować 10 minut, ugotowane schłodzić zimna wodą. Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połowę. Delikatnie usunąć żółtka. Obsączyć tuńczyka z zalewy, przełożyć do miseczki, dodać żółtka, majonez, posolić do smaku.…
Jajka
Jajka nadziewane pieczarkami- Oliwii
by edison • • 0 Comments
Składniki: 5 jajek 1 cebula 10 dag pieczarek 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% oliwa z oliwek pieprz, sól, papryka Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo. Pieczarki i cebulę zetrzeć na tarle. Razem dusić na oliwie ok.5 min. Dodać pieprz, sól, wyjęte żółtka z białek i majonez. Wszystko wymieszać. Włożyć łyżeczką do pustych ugotowanych…
Jajka
Jaja faszerowane po polsku
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 8 jaj gotowanych na twardo 5 dkg bułki czerstwej, mleko 5 dkg cebuli tłuszcz 2 dkg rodzynków natka pietruszki 200 ml śmietany (gęstej) 6-8 dkg sera twarogowego 4 dkg chrzanu tartego sól, pieprz, cukier sok z cytryny do smaku Sposób przyrządzenia: Śmietanę połączyć z chrzanem, doprawić. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, usmażyć. Bułkę namoczyć…
Jajka
Jajka faszerowane pastą z makreli
by Dana • • 0 Comments
Składniki: • 5 jajek • 3 ogórki korniszony • 1 mała makrela • 1/2 pęczka szczypiorku • 3 łyżki majonezu przyprawy: • sól, pieprz • suszona papryka Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, przekroić na pół i wydrążyć żółtka. Ogórki pokroić w kosteczkę. Szczypiorek drobno posiekać. Makrelę obrać z ości, dokładnie rozetrzeć…