Składniki: 8 jajek pęczek szczypiorku koperek sól pieprz majonez olej Sposób wykonania: Jajka ugotować na twardo po czym nie obierając przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć żółtka oraz cienką warstwę białek. Posiekać razem ze szczypiorkiem i koperkiem. Dodać jeszcze majonez i całość dokładnie wymieszać. Doprawić o smaku solą oraz pieprzem i napełnić skorupki jajek Skropić…
Tag: jajka faszerowane
Jajka
Jajka z farszem pieczarkowym
by Michał Żelazowski • • 0 Comments
Składniki: 5 jajek ½ kg pieczarek pęczek natki pietruszki 4 łyżki bułki tartej 5 łyżek masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Jajka ugotować na twardo, przeciąć w skorupkach na dwie części. Wybrać jajka ze skorupek, posiekać. Pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać 5 łyżek masła i smażyć uprzednio…
Jajka
Jajka nadziewane pieczarkowym farszem
by Zyta Molska • • 0 Comments

Składniki: 4 ugotowane na twardo jajka 8 pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju 2 łyżki majonezu tarty żółty ser sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka obrać, przekroić wzdłuż na połowy, wyjąć żółtka. Małą łyżeczką ostrożnie powiększyć otwór pozostały po wyjętym żółtku. Pieczarki oczyścić drobniutko pokroić, podobnie pokroić obraną cebule. Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, smażyć…
Jajka
Jajka faszerowane zapiekane
by Sylwia Bochenek • • 0 Comments
Składniki: 7 jajek łyżka masła 2-3 ziarna pieprzu sól natka pietruszki koperek bułka tarta Sposób wykonania: 6 jajek ugotować na twardo po czym przekroić je na pół i delikatnie wydrążyć aby nie uszkadzać skorupek i je posiekać. Wrzucić jajka do rondelka z rozgrzanym masłem, dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek, tartą bułkę oraz wbić surowe jajko.…
Jajka
Jaja nadziewane wędzoną rybą
by Karolina • • 0 Comments
Składniki: wędzona ryba słoiczek majonezu 5 jaj 2 ogórki kiszone natka pietruszki sól pieprz Sposób wykonania Jajka ugotowane na twardo, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Następnie z ryby usunąć ości i rozetrzeć razem z żółtkami oraz majonezem. Doprawić do smaku solą oaz pieprzem. Powstałą masą napełnić połówki jajek. Przed podaniem ułożyć jajka na plastrach…