Składniki:
- 2 łyżki cukru
- 1 szkl. mleka
- łyżka słodkiej śmietanki kremowej
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 1 szkl. malin
- 1 szkl. śmietanki kremowej
- sok z cytryny
- listki mięty
Składniki: 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 ½ szkl. mleka łyżeczka masła 80 dag jagód łyżeczka płynnego miodu 1 szkl. śmietanki kremowej listki melisy jagody do dekoracji Sposób wykonania: Mąkę kukurydzianą i łyżeczkę cukru wymieszać z ½ szkl. mleka. Natomiast resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem i masłem, wówczas dodać mąkę kukurydzianą rozprowadzoną…
Składniki: 50 dag jagód 1 szkl. cukru pudru 6 surowych białek 2 łyżki cukru 1 szkl. śmietanki kremowej łyżeczka cukru pudru masło do formy Sposób wykonania: Jagody przetrzeć przez sito po czym dodać 2 białka i ½ szkl cukru. Całość dokładnie zmiksować . Natomiast pozostałe białka ubić z resztą cukru na sztywną piane i dodać…
Składniki: ¾ szkl. czarnych jagód ¾ szkl. malin 2 szkl. białego deserowego wina 3 łyżki płynnego miodu sok z cytryny łyżka cukru 3 łyżki żelatyny bita śmietana Sposób wykonania: 1 ½ szkl. wody z dodatkiem miodu, cukru i soku z cytryny doprowadzić do wrzenia po czym zdjąć z ognia i dodać żelatynę namoczoną w ½…