Składniki : 2 jabłka 5 dag daktyli 1 pomarańcza 2 małe opakowania jogurtu naturalnego bez cukru cynamon Sposób wykonania: Daktyle zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na 15 min. Następnie wyjąć z wody, obrać ze skórki, wyjąć pestki i posiekać. Pozbawione gniazd nasiennych jabłka rozdrobnić. Pomarańcze obrać i oddzielić z białych błonek. Daktyle, pomarańcze oraz jabłka…
Tag: jabłka
Listy
Zapiekane jabłka z cynamonem i śliwką
by Konrad • • 0 Comments
Listy
Koktajl z mleka, moszczu jabłkowego i lodów
by Weronika • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka moszczu jabłkowego 5 – 10 dkg lodów śmietankowych Sposób przyrządzenia: Mleko zagotować, schłodzić. Dodać pozostałe składniki, zmiksować. Przed podaniem mocno schłodzić.
Listy
Ryż zapiekany z jabłkiem i marchewką
by Katarzyna Cioch • • 0 Comments
Składniki: 1 duże kwaśne jabłko 1 średnia marchewka 1,5 szklanki ugotowanego ryżu ½ szklanki mleka 1 łyżka cukru 1 łyżka masła 1 jajko Sposób przyrządzenia: Mleko podgrzać, dodać masło. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne i wraz z obraną marchewką zetrzeć na grubej tarce. Utarte jabłko i marchewkę dodać do mleka, chwilę gotować, przyprawić cukrem i…
Listy
Jabłkowa galaretka z winem
by Piotr Popielski • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl musu jabłkowego 2 łyżki płynnego miodu 1/3 łyżeczki zmiażdżonych goździków 3 łyżeczki żelatyny ½ szkl. białego deserowego wina sok z cytryny do smaku listki mięty Sposób wykonania: Żelatynę rozpuścić w winie w kąpieli wodnej. Następnie mus razem z goździkami oraz miodem utrzeć ze sobą po czym dodać żelatynę. Dokładnie wymieszać i doprawić…

