Składniki: 50 dkg kurek 3 łyżki masła 4 kwaśne jabłka 2 łyżki mąki ½ szklanki bulionu grzybowego ½ szklanki dobrej, gęstej śmietany sól, pieprz posiekany koperek Sposób przyrządzenia: Świeże, zdrowe grzyby oczyścić, przyciąć trzony. Tak przygotowane grzyby pokroić, jeśli są duże, małe pozostawić w całości. W rondlu rozgrzać masło, dodać grzyby, powoli smażyć mieszając. Jabłka…
Tag: jabłka
Listy
Napój jabłkowo-miętowy na gorąco
by Nadia Bzymek • • 0 Comments
Składniki: wrząca woda listki mięty 1 jabłko cukier Sposób wykonania: Jabłka pokroić w plasterki i przełożyć do szklanek. Do każdej włożyć jeszcze po kilka listków mięty. Zalać całość wrząca wodą i trzymać pod przykryciem około 5 minut. Po tym czasie zdjąć pokrywkę i doprawić do smaku cukrem.
Listy
Grillowana kaszanka z jabłkami
by Marzena Gad • • 0 Comments
Składniki: 1 kg. kaszanki 4 jabłka główka czosnku majeranek pieprz ziołowy 3 cebule olej Sposób przygotowania: Kaszankę pokroić w grube plastry , cebulę w krążki. Jabłka umyć i pokroić w ćwiartki. Przygotować folię aluminiową, tyle kawałków ile kaszanki, zostawiając odpowiedni margines na zawinięcie paczuszki. Każdą folię posmarować olejem, położyć porcję kaszanki, po 2 ćwiartki jabłka,…
Listy
Napój z jabłka i brzoskwini
by Lidia Kaczmar • • 0 Comments
Listy
Napój z pomarańczy i jabłka
by Iwona Kościukiewicz • • 0 Comments
Składniki 3 pomarańcze 2 jabłka 8 litrów wody 6 dag cukru opakowanie kwasku cytrynowego Sposób wykonania: Pomarańcze i jabłka obrać po czym pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować malakserem. Następnie wlać do nich wodę i dodać cukier oraz kwasek cytrynowy. Ponownie zmiksować.

