Składniki: 2 jabłka 2 gruszki kilka śliwek węgierek sok z cytryny nieduża kiść winogron płaska łyżka cukru pudru garść orzechów włoskich półtora kieliszka białego deserowego wina Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić w kostkę, gruszki na mniejsze kawałki a śliwki przekroić na połówki. Następnie sok z cytryny wymieszać z winem i cukrem pudrem. Powstałym sosem polać…
Tag: jabłka
Listy
Dżem z żurawinami
by Ewa Zając • • 0 Comments
Listy
Dip serowy z jabłkiem i selerem
by Dominika Skóra • • 0 Comments
Składniki: 75 g serka Twój Smak 2 łyżki mleka 25 g selera 25 g jabłek 25 g orzechów włoskich Sposób wykonania: Ser z dodatkiem mleka utrzeć na gładką pastę po czym dodać obrany seler i jabłka starte na tarce oraz posiekane orzechy. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Dip z jabłka i marchewki
by Jadwiga Kuchta • • 0 Comments
Listy
Surówka z melona i antonówek
by Bartek • • 0 Comments
Składniki: 30 dag melona 20 dag cukru 20 dag antonówek Sposób wykonania: Obranego melona pokroić w wzdłuż na paski, które oprószyć cukrem. Następnie obrane antonówki pokroić w kostkę i wymieszać z melonem.



