Składniki: mała czerwona kapusta 2 jabłka 1-2 cebule 2-3 łyżki oliwy sok z cytryny ocet winny zielona pietruszka sól, cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Następnie oliwę wymieszać z sokiem z cytryny oraz octem winnym. Doprawić do smaku solą oraz cukrem i polać sosem sałatkę. Na koniec posypać posiekaną…
Tag: jabłka
Listy
Surówka z czerwonej kapusty i jabłka
by Olga Bury • • 0 Comments
Składniki: pół główki małej czerwonej kapusty 2 jabłka 1 cebula 1 słoik malutki majonezu sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować , jabłka zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i zalać majonezem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Surówka z kapusty, jabłek i buraków
by Kasia Ciołek • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg kapusty 15 dkg kwaśnych jabłek 30 dkg buraków sok z porzeczek lub żurawin 3 łyżki oleju sojowego sól cukier czerwona sproszkowana papryka do smaku Sposób wykonania: Buraki ugotować po czym zetrzeć je na tarce. Następnie kapustę poszatkować a jabłka pokroić w drobną kostkę. Całość dokładnie wymieszać i skropić sokiem z porzeczek oraz…
Listy
Sałatka z kapusty, jabłka i chrzanu
by Karina Tomasik • • 0 Comments
Składniki: pół główki kapusty czerwonej 2 jabłka 3 łyżki oleju 2 łyżki soku z cytrynki łyżka chrzanu 5 łyżek kwaśnej śmietanki posiekana mała cebulka Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłka zetrzeć na tarce. Następnie olej wymieszać z sokiem z cytryny, startym chrzanem oraz śmietaną. Powstałym sosem polać sałatkę. Na koniec posypać posiekaną cebulką.
Listy
Sałatka z porów, jabłka i truskawek
by Anna Drożdż • • 0 Comments
Składniki: 2 pory 2 jabłka 10 truskawek łyżka posiekanych orzechów 2 łyżki miodu pojemnik jogurtu naturalnego sok z 1/2 pomarańczy sól, pieprz Sposób wykonania: Pory pokroić w krążki, obrane jabłka w kostkę, truskawki przekroić na połówki a orzechy posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie miód wymieszać z jogurtem i sokiem z pomarańczy. Doprawić do…