Składniki: 40 dag jabłek 2 łyżki cukru sok z cytryny 1 twarożek homogenizowany 1 szklanka jogurtu 20 dag sezonowych owoców (czereśnie, poziomki, jagody, winogrona) Sposób wykonania: Jabłka pokroić w kostkę, która posypać sokiem z cytryny i cukrem. Następnie polać całość jogurtem i posypać pokruszonym twarogiem. Na koniec posypać ulubionymi owocami.
Tag: jabłka
Listy
Surówka z jabłek i dyni
by Agata Biela • • 0 Comments
Składniki: 20 dag dyni 2 jabłka (antonówki) kwasek cytrynowy cukier Sposób wykonania: Dynię i jabłka pokroić w kostkę. Całość skropić sokiem z cytryny i posypać cukrem.
Listy
Surówka z jabłek z skórką pomarańczową
by Halina Błońska • • 0 Comments
Składniki: 40 dag jabłek 1 łyżka soku z cytryny smażona skórka pomarańczowa 1-2 łyżki cukru pudru Sposób wykonania: Pokrojone jabłka pokroić w kostkę. Następnie skropić je sokiem z cytryny. Posypać jeszcze cukrem pudrem i skórką pomarańczową.
Listy
Sałatka z gruszek z jabłkami i śliwkami
by Ilona Szeliga • • 0 Comments
Składniki: 30 dag gruszek 1 szklanka wody 1/3 szklanki cukru 20 dag jabłek 10 dag śliwek Sposób wykonania: Obrane gruszki i jabłka pokroić w kostkę, śliwki na połówki po czym zalać je wodą z dodatkiem cukru i ugotować. Następnie owoce odcedzić i przełożyć do salaterki.
Listy
Sałatka włoska Karoliny
by Karolina Zasada • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki drobnej, białej fasoli 1 seler 2 marchewki 1 pietruszki 3-4 ziemniaki 1 cebula 2 jabłka 2 ogórki kwaszone 3-4 łyżki zielonego groszku konserwowego sól pieprz cukier sok z cytryny kilka łyżek majonezu 1 łyżeczka musztardy Sposób wykonania: Wcześniej namoczoną fasolę ugotować. W między czasie seler, marchewkę i pietruszkę zetrzeć na tarce. Następnie…