Składniki: 4 jabłka 3 gruszki 4 łyżeczki cukru cukier wanilinowy kwasek Sposób wykonania: Obrane jabłka i gruszki pokroić na kawałki.. Posypać je cukrem i cukrem waniliowym oraz skropić kwaskiem cytrynowym rozpuszczonym w odrobinie wody.
Tag: jabłka
Listy
Mus jabłkowy
by Asia Kluska • • 0 Comments
Składniki: 30 dag jabłek czubata łyżeczka żelatyny 2 białka cukier Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić na mniejsze kawałki, które rozgotować podlewając w odrobiną wody. Wówczas przetrzeć je przez sito. Następnie doprawić do smaku cukrem i doprowadzić do wrzenia. Natomiast białka ubić na sztywną pianę, którą dodać do przecieru. Na koniec dodać również żelatynę rozpuszczoną w…
Listy
Surówka z białej kapusty z jabłkiem
by Wanda Kochanek • • 0 Comments
Składniki: 30 dag białej kapusty duża cebula jabłko 3 łyżki oleju sól cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, cebule posiekać a jabłko zetrzeć na tarce. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić olejem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkami
by Katarzyna • • 0 Comments
Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty marchewka jabłko cebula sól cukier 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce, jabłko w kostkę a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić olejem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Sałatka z kapusty czerwonej z jabłkiem i orzechami
by Agata Kawalec • • 0 Comments
Składniki: ½ kg czerwonej kapusty 2 jabłka 10 dag skandyzowanej skórki pomarańczowej 10 dag orzechów ziemnych 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki oliwy sól cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka zetrzeć na tarce. Dodać jeszcze skórkę pomarańczową oraz posiekane orzechy. Całość wymieszać i doprawić do smaku sokiem z cytryny, oliwą, solą oraz cukrem.