Składniki: ćwiartka pęczka koperku 50 gram czerwonej kapusty półtora jabłka Sposób wykonania: Kapustę razem z jabłkiem i koperkiem zmiksować ze sobą.
Tag: jabłka
Listy
Koktajl z jabłka z cynamonem
by Halina Fortuna • • 0 Comments
Składniki: 1 rozgniecione jabłko 45 ml soku cytrynowego 45 ml mleka szczypta cynamonu 1 łyżeczka drobno posiekanych orzechów włoskich Sposób wykonania: Do mleka wlać sok z cytryny oraz jabłko. Całość dokładnie zmiksować. Następnie wsypać posiekane orzechy oraz cynamon. Przelać do wysokich szklanek.
Listy
Słodka surówka z jabłek
by Łucja Gałuszka • • 0 Comments
Składniki: 50 dag jabłek kompotowych skórka cytrynowa 15 dag cukru Sposób wykonania: Obrane jabłka pokroić w kostkę. Posypać je cukrem i skórką z cytryny.
Listy
Surówka z melona z antonówką
by Katarzyna Synowiec • • 0 Comments
Składniki: 30 dag melona (bez skórki) 20 dag cukru 25 dag antonówek Sposób wykonania: Obranego melona i antonówki pokroić w kostkę. Doprawić do smaku cukrem.
Listy
Surówka z dyni z jabłkiem
by Emilia Deptuła • • 0 Comments
Składniki: 15 dag obranej dyni skórka cytrynowa 25 dag kwaśnych jabłek 1/2 szklanki wody 15 dag cukru Sposób wykonania: Obraną dynie pokroić w kostkę, jabłka również pokroić w kostkę. Dodać skórkę cytrynową oraz cukier do smaku. Polać odrobina gotowanej wody.