Składniki: 20 dag czarnej rzodkwi 2 jabłka marchew 4 łyżki śmietany 12-proc pęczek szczypiorku sok z połowy cytryny cukier sól Sposób wykonania: Rzodkiew, jabłka i marchew zetrzeć na tarce. Następnie śmietanę doprawić do smaku sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem solą oraz cukrem. Sosem polać sałatkę.
Tag: jabłka
Listy
Sok jabłkowy ze szczawiem
by Agata Szpakowska • • 0 Comments
Składniki: 6 liści szczawiu 2 duże jabłka 1 limonka, bez skórki 1 gałązka mięty 1 garść natki pietruszki Sposób wykonania; Szczaw, obrane jabłka, i sok z limonki dokładnie ze sobą zmiksować. Dodać jeszcze posiekaną miętę i natkę pietruszki.
Listy
Napój jabłkowo-żurawinowy
by Zuzanna Gądek • • 0 Comments
Składniki: 2 jabłka 1 i ¼ szklanki żurawiny Sposób wykonania: Obrane jabłko razem z żurawinami dokładnie ze sobą zmiksować. Sok przelać do szklanki.
Listy
Sok jabłkowo- marchewkowy
by Olga Bałdyga • • 0 Comments
Składniki: 2 jabłka 1 średniej wielkości burak 1 pomarańcza, bez skórki 3 marchwie Sposób wykonania: Z jabłka, buraka, pomarańczy i marchwi wycisnąć sok. Następnie wszystkie składniki dokładnie wymieszać ze sobą.
Listy
Sok jabłkowo-burakowy
by Jola Trojan • • 0 Comments
Składniki: 2 jabłka ½ buraka ½ cytryny Sposób wykonania: Z jabłka, buraka i cytryny wycisnąć sok. Razem dokładnie wymieszać.