
Składniki:
- 1 puszka brzoskwiń
- 4 duże jabłka
- 3 dojrzałe banany
- 1/2 l gęstego jogurtu
- 1 łyżka cukru

Składniki: 50 dag kapusty pekińskiej 2 średnie jabłka 2 pomarańcze 2 banany pół cytryny 2 łyżki oleju sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłka pokroić w kostkę, obrane pomarańcze podzielić na cząstki a banany pokroić w plasterki/ Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić olejem oraz sokiem z cytryny.
Składniki: 2-4 pory jabłko 2 łyżki posiekanego szczypiorku pół szklanki śmietany sok z cytryny sól, cukier, pieprz Sposób wykonania; Pory pokroić w krążki, obrane jabłka w kostkę a szczypiorek posiekać. Wszystkie składniki wymieszać i polać śmietaną. Doprawić do smaku solą, cukrem, pieprzem oraz sokiem z cytryny.
Składniki: 2 piersi z kurczaka 1/2 kwaśnego jabłka łyżka curry sól pieprz 2 łyżki majonezu Sposób wykonania; Kurczaka zemleć razem z jabłkami. Dodać majonez i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz curry.