Składniki: 20 dag czarnej rzodkwi 2 jabłka marchew 4 łyżki śmietany 12-proc. pęczek szczypiorku sok z połowy cytryny cukier sól Sposób wykonania; Rzodkiew, jabłka i marchewkę zetrzeć na tarce. Następnie śmietanę wymieszać z sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem, solą oraz cukrem. Sosem polać sałatkę.
Tag: jabłka
Listy
Sałatka z kapusty i rodzynek
by Olga Sieńko • • 0 Comments
Składniki: 50 dag czerwonej kapusty 2 winne jabłka kieliszek wytrawnego czerwonego wina łyżka rodzynków 2 łyżki oliwy sok z cytryny cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłka zetrzeć na tarce. Skropić całość winem i posypać rodzynkami. Doprawić do smaku oliwą, sokiem z cytryny oraz solą.
Listy
Sałatka z jabłek i selera w śmietanie
by Paulina Piwko • • 0 Comments
Składniki: 40 dag selera 20 dag jabłek 2 łyżki śmietany sok z cytryny sól, cukier Sposób wykonania; Obrany seler i jabłko zetrzeć na tarce. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Sałatka z buraków i jabłka
by Karolina Balcer • • 0 Comments
Składniki: 1 kg buraków 3 średniej wielkości jabłka 1 duża cebula 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka vegety 1 łyżka soku z cytryny Sposób wykonania: Buraki ugotować po czym obrać i zetrzeć na tarce. Dodać pokrojone lub również starte jabłka oraz posiekaną cebulę. Doprawić do smaku cukrem, vegetą i sokiem z cytryny.
Listy
Sałatka z papryki z ogórkiem
by Alina Zajdel • • 0 Comments
Składniki: 3 papryki różnokolorowe 1 zielony ogórek 3 pomidory (średnie) oliwa z oliwek Sposób wykonania; Papryki pokroić w paski, obranego ogórka w plasterki a pomidory w kostkę. Całość wymieszać i skropić oliwą z oliwek.