Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: jabłka

Sałatka z kapusty i rodzynek

Składniki: 50 dag czerwonej kapusty 2 winne jabłka kieliszek wytrawnego czerwonego wina łyżka rodzynków 2 łyżki oliwy  sok z cytryny cukier  sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłka zetrzeć na tarce. Skropić całość winem i posypać rodzynkami. Doprawić do smaku oliwą, sokiem z cytryny oraz solą.

Sałatka z buraków i jabłka

Składniki: 1 kg buraków 3 średniej wielkości jabłka 1 duża cebula 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka vegety 1 łyżka soku z cytryny Sposób wykonania: Buraki ugotować po czym obrać i zetrzeć na tarce. Dodać pokrojone lub również starte jabłka oraz posiekaną cebulę. Doprawić do smaku cukrem, vegetą i sokiem z cytryny.