Składniki:
- słoik chrzanu
- 2 jabłka
- 2 ogórki kiszone
- 2 jajka
- ½ szkl śmietany
- ½ szkl majonezu
Składniki: 30 dag dyni 2 winne jabłka 1 szkl kwaśnej śmietany 1 szkl winogron łyżka posiekanego koperku sok z cytryny cukier puder biały pieprz Sposób wykonania: Obraną dynię zetrzeć na tarce po czym skropić ją sokiem z cytryny i oprószyć cukrem pudrem. Następnie obrać jabłka ze skórki, usuwając gniazda nasienne i pokroić je w…
Składniki: 2 czarne rzodkwie 2 winne jabłka sok z cytryny 1 szkl śmietany cukier sól zielenina Sposób wykonania: Umyte rzodkiewki zetrzeć na tarce o dużych oczkach po czym oprószyć je solą oraz cukrem. Odstawić na bok a w między czasie obrać jabłka i zetrzeć na tarce na tych samych otworach co rzodkiew. Skropić je sokiem…
Składniki: 4 czerwone cebule 2 jabłka 2 łyżki posiekanej zieleniny 1 szkl jogurtu naturalnego sok z cytryny sól pieprz cukier Sposób wykonania: Obrane jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach po czym skropić je sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Następnie czerwoną cebulę pokroić w piórka i dodać do jabłka. Natomiast jogurt doprawić do smaku…
Składniki: 50 dag brukselki 2 kwaskowe jabłka łyżka posiekanego koperku łyżka posiekanej natki pietruszki 1 szkl naturalnego jogurtu sok z cytryny sól cukier biały pieprz Sposób wykonania: Jogurt naturalny doprawić do smaku solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Wówczas dodać do niego drobno pokrojoną brukselkę, wymieszać. Następnie obrać jabłka i zetrzeć na tarce o dużych…