Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: herbata

Herbata myśliwego

Składniki: 3 torebki herbaty miętowej 125 syropu woldmeister skórka z pomarańczy Sposób wykonania: Herbatę zaparzyć w 750 ml wrzątku. Gdy się zaparzy torebki wyjąć a do herbaty dodać z syropem. Całość dokładnie wymieszać i przelać do szklanek. Udekorować skórką z pomarańczy.

Złota herbata

Składniki: 3 filiżanki czarnej herbaty ½ filiżanki miodu 1 filiżanka wódki cukier waniliowy Sposób wykonania: Do herbaty wlać miód oraz wódkę. Całość dokładnie wymieszać. Herbatę podgrzać lecz nie doprowadzić do wrzenia. Przed podaniem doprawić do smaku cukrem waniliowym.

Herbata z marakują

Składniki: 10 łyżeczek herbaty z marakują 8 łyżek grenadyny 250 g lodów z marakui kostki lodu Sposób wykonania: Herbatę zaparzyć w 750 ml wrzącej wody. Odstawić do ostygnięcia po czym przecedzić i schłodzić w lodówce. Następnie wlać grenadynę i dokładnie wymieszać. Podawać z lodami.