Składniki:
• 1 szkl. grochu
• włoszczyzna
• 30 dag wędzonego boczku
• 2 ziemniaki
• majeranek
• sól
• pieprz
Read more →
Składniki:
- wywar 1 litr
- groch 1/4 kg
- ziemniaki 8 sztuk
- czosnek 2 ząbki
- majeranek 1 łyżka
- mąka 1 łyżka
- olej 4 łyżki
- sól
- pieprz
Read more →
Składniki:
- 1.5 l wywaru z kości i warzyw,
- 25 dag grochu,
- 30 dag ziemniaków,
- 20 dkg kiełbasy,
- 10 dag boczku wędzonego,
- 8 dag cebuli,
- 2 dag mąki,
- sól, pieprz, czosnek, liść laurowy, kilka ziarenek ziela angielskiego
- 1 łyżeczka majeranku (można więcej)
- przyprawa maggi do smaku.
Read more →