Składniki:
- 20 ml soku z cytryny
- 80 ml soku z pomarańczy
- 120 ml soku ananasowego
- 1 jajko
- 5 ml grenadyny
- kostki lodu
Składniki: 40 ml likieru morelowego 20 ml soku z cytryny kilka kropel grenadyny kostki lodu woda sodowa Sposób wykonania: Likier morelowy wymieszać z sokiem z cytryny i kilkoma kroplami grenadyny. Przelać do szklanki. Wrzucić kostki lodu i uzupełnić wodą sodową.
Składniki: 10 łyżeczek herbaty z marakują 8 łyżek grenadyny 250 g lodów z marakui kostki lodu Sposób wykonania: Herbatę zaparzyć w 750 ml wrzącej wody. Odstawić do ostygnięcia po czym przecedzić i schłodzić w lodówce. Następnie wlać grenadynę i dokładnie wymieszać. Podawać z lodami.
Składniki: 2 plasterki ananasa sok z 1 pomarańczy 20 ml grenadyny woda mineralna Sposób wykonania: Plasterki ananasa, sok z pomarańczy i grenadynę dokładnie zmiksować. Przelać do dużej szklanki. Uzupełnić schłodzoną woda mineralną.
Składniki: 10 ml grenadyny 20 ml soku z limony 30 ml ciemnego rumu 40 ml niegazowanej wody mineralnej kilka kostek lodu, pokruszonego Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać i przelać do szklanki z pokruszonym lodem.