Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: gotowanie

Pierog ruski z mięsem

Przygotować wedle upodobania ciasto francuskie lub drożdżowe, i nałożyć następującym farszem. Mięso z rosołu lub pozostałe z pieczeni, (najsmaczniejsze jednak jest z dodaniem kawałka mięsa wieprzowego) posiekać drobno i wymieszać z bułką rozmoczoną w mleku. Zasmażyć na łyżce masła pół cebuli drobno posiekanej, wrzucić w nie mięso i przesmażyć razem. Dodać trochę pieprzu, 2 jaja…

Sałatka z kurczaka 3

Składniki: 1 podwojna piers z kurczaka, 6 jajek na twardo, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka ananasow 1 mały kiszony ogórek 4 srednie czerwone papryki przyprawa do kurczaka knorr majonez. Sposób przyrządzenia: Piersi umyc,pokroic w kostkę,opruszyć przyprawa knorr i usmazyć pod przykryciem.Jajka,papryke i kukurydze pokroic w srednia kostke-ogorek bardziej drobno.Dodac przestudzonego kurczaka,kukurydze i majonez.Nie trzeba doprawiac…