Składniki: opakowanie makaronu rurki 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy 3 średnie pomidory 40 dkg pieczarek 1 puszka tuńczyka w sosie własnym sól, pieprz do smaku 20 dkg żółtego startego sera Sposób przyrządzenia: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Na oliwie podsmażyć obraną w drobną kosteczkę cebulę i czosnek. Pieczarki oczyścić, pokroić…
Tag: gorące
Listy
Herbata z winiakiem
by Martyna Kotłowska • • 0 Comments
Składniki: 3 łyżeczki czarnej herbaty 500 ml wody kostki lodu 40 ml winiaku cukier 1 cytryna Sposób wykonania: Herbatę zaparzyć w wrzącej wodzie. Następnie dodać winiak oraz cukier do smaku. Rozlać herbatę, wrzucić kostki lodu oraz plasterek cytryny.
Listy
Zapiekanka z twarogu i rodzynek
by Renata Przywara • • 0 Comments
Składniki: 4 czerstwe bułeczki 50 g rodzynków 200 g twarożku 2 jajka 300 ml śmietanki 3 łyżki cukru 1 łyzka masła Sposób wykonania; Bułki pokroić na kromki, twarożek rozdrobnić widelcem a rodzynki sparzyć wrzątkiem. Następnie w naczyniu żaroodpronym układać warstawmai bułki, twarożek i rodzynki. Natomiast jajka roztrzepać z maślanką oraz cukrem i polać wierzch zapiekanki.…
Listy
Napój Mazagran
by Paulina Maj • • 0 Comments
Składniki: 2 łyżki naturalnej zmielonej kawy 2 kieliszki koniaku 2 szklanki wody mineralnej niegazowanej 4 łyżki cukru Sposób przyrządzenia: Zmieloną kawę zaparzyć wrzącą wodą, , odcedzić, ostudzić, dodać cukier i zmieszać z koniakiem, mocno schłodzić. Gotowy napój rozlać do wysokich szklaneczek, podawać ze słomką. Dodatkowo można dodać rozdrobniony lód.