Składniki:
• 100 g masła,
• 800 g filetów z soli,
• 3 szalotki.
• 80 g tartej bułki,
• 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
• 300 g pomidorów.
• 250 mozzarelli,
• kilka gałązek bazylii
Składniki:
• 100 g masła,
• 800 g filetów z soli,
• 3 szalotki.
• 80 g tartej bułki,
• 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
• 300 g pomidorów.
• 250 mozzarelli,
• kilka gałązek bazylii
Składniki: 4 świeże filety z soli (ok. 600 g) sok z 2-3 cytryn 2 papryki 3-4 pomidory 1 cebula 1 ząbek czosnku natka oliwa sos tabasco sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety zanurzyć w soku z cytryn, wstawić do lodówki na 4 godz. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić w kostkę, wymieszać…
Składniki: 250 g mąki, 3 żółtka, 2 łyżki oleju, 1 l mocnego piwa, 3 białka, sól, 4 filety z soli, pieprz, 2 łyżki mąki. tłuszcz do głębokiego smażenia, 1 cebula,1 por, 60 g schłodzonego masła, 1/8 l wywaru rybnego Sposób przyrządzenia: Mąkę dokładnie wymieszać z żółtkami, olejem i 450 ml piwa. ciasto odstawić na…