Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: filety rybne

Sushi

Składniki: • 40 dag ryżu – tylko specjalny gatunek do sushi, • 2 szklanki wody, • 6 łyżek ryżowego winnego octu, • 2 łyżki cukru, • 2 łyżeczki soli, • opakowanie nori -prasowane arkusze morskich glonów do sushi, przeciąć je na pół, • marynowany imbir – pikle, • wasabi (orientalny chrzan w proszku lub paście),…

Żabnica w liściach banana z przyprawami

Żabnica w liściach banana z przyprawami – Monkfish wrapped in banana leaves with ginger, cilantro, chilli and coconut milk Bardzo dobra kombinacja smakowa dla każdego gatunku białej ryby. Liście bananów do nabycia w orientalnych sklepach, trzeba wybierać duże. W zamian można użyć liście winogron, są małe lecz też smaczne. Jeśli żadnych liści nie można kupić,…

Dorsz zapiekany w sosie chrzanowym

Składniki: • 1 kg dorsza lub innej ryby • sól • 6 dag słoniny • 10 dag chrzanu • 30 dag śmietany • 4 dag mąki • ocet • cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Oczyszczonego dorsza podzielić na dzwonka, solić i układać na blasze do ciasta lub w płaskim rondlu. Na każdy kawałek położyć plasterek…

Klopsiki z pstrąga

Składniki: • 20 dag filteta z pstrąga • 1/2 szklanki zimnej śmietany • 1 jajko • sól • pieprz • masło • posiekany zielony koperek Sposób przyrządzenia: Pstrąga posiekać, wymieszać z jajkiem, przyprawić solą i pieprzem. Wstawić do lodówki. Pomieszać z zimną śmietaną i 1 czubatą łyżką masła, zmiksować. Formować kuleczki i gotować we wrzącej…