Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: figi

Sałatka z kapusty, ananasa i moreli

Składniki: 50 dag kapusty białej 4 plastry ananasa z puszki 4 suszone morele 2 suszone figi 4 łyżki majonezu posiekana zielenina pieprz sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, ananasa pokroić na mniejsze kawałki, morele i figi w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie polać majonezem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i posypać posiekaną zielenina.

Napój ze świeżych fig

Składniki: 2 szklanki zmiksowanego miąższu fig 1 litr wody mineralnej cukier do smaku kostki lodu Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki przed wymieszaniem dobrze schłodzić. Zimne składniki napoju zmiksować w odpowiednio dużym naczyniu, podawać natychmiast po przyrządzeniu. Do każdej szklanki dodać kilka kostek lodu.