Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: fasolka

Fasolka szparagowa smażona z żółtym serem

Składniki: 50 dkg fasolki szparagowej 2 łyżki majonezu 2 ząbki czosnku 10 dkg tartego sera 2 łyżki oleju sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Fasolkę dokładnie wypłukać, zalać wrzątkiem, dodać sól, ugotować, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, dodać obrany i pokrojony czosnek, chwilę smażyć mieszając, dodać fasolkę, a po kilku minutach smażenie dodać majonez i ser.…

Fasolka szparagowa z pomidorami

Składniki: 1 kg żółtej lub zielonej fasolki szparagowej 2 duże cebule 50 dkg pomidorów 2 ząbki czosnku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzania: Strąki  fasoli umyć, pokroić na połowę, zalać wrzątkiem, gotować powoli 10 minut, odcedzić.  Obraną i drobno pokrojoną cebulę zeszklić w rondlu na podgrzanym oleju, dodać obrane ze skóry…

Fasolka szparagowa z pieczarkami Haliny

Składniki: 25 dkg fasolki szparagowej kilka pieczarek 1 łyżeczka sosu sojowego 3 łyżki oliwy sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Pieczarki oczyścić i wraz z trzonami pokroić w plastry. Fasolkę obrać, strączki przekroić na połowę. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, osolić, dodać fasolkę, gotować aż zmięknie, kilka minut przed końcem gotowania dodać pieczarki, odcedzić.…

Fasolka szparagowa smażona z cebulką

Składniki: 25 dkg zielonej lub żółtej fasolki szparagowej 1 cebula 1 łyżka oleju 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz natka pietruszki Sposób przyrządzenia: Fasolkę obrać, strączki przekroić na połowę. W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę, osolić, dodać fasolkę, gotować aż zmięknie, odcedzić. Na patelni rozgrzać olej, dodać obraną, pokrojoną w piórka cebulę, smażyć mieszając aż…

Mięso mielone z fasolką

Składniki: 500 g mieszanego mięsa mielonego tłuszcz sól pieprz papryka mielona 500 g fasolki szparagowej 2 łyżki bulionu 2 łyżki jasnego zagęstnika do sosów Sposób wykonania: Mięso zarumienić na rozgrzanym tłuszczu po czym doprawić do smaku solą, pieprzem oraz papryką. Następnie fasolkę pokroić i dodać ją do mięsa. Dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu…