Składniki: 400 g grzybów 200 g cebuli 2 łyżki masła 3 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zarumienić na rozgrzanym maśle, po czym dodać oczyszczone i pokrojone grzyby. Trzymać na ogniu aż cały płyn wyparuje po czym dodać śmietanę i dusić około 5 minut. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: farsz z grzybów
Dodatki
Farsz z grzybów
by Jowita Czarnowska • • 0 Comments
Składniki: 50 g suszonych grzybów 300 g cebuli 100 g wędzonego boczku 4 łyżki tartej bułki 1 jajko sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby zalać 300 ml wody i odstawić na 30 minut. W między czasie pokrojony boczek stopić na patelni i przesmażyć na nim posiekana cebule, wówczas całość zemleć razem z odcedzonymi grzybami. Dodać jeszcze…