Składniki: 1/3 espresso 1/3 gorące mleko 1/3 kakao Sposób wykonania: Espresso wymieszać z mlekiem oraz kakaem. Przelać do filiżanki.
Tag: espresso
Listy
Café au lait
by Kornelia Domin • • 0 Comments
Składniki: 1/2 świeżo zaparzona kawa 1/2 ciepłego mleka Sposób wykonania: Kawę przepuścić przez sitko po czym wymieszać z mlekiem i przelać do filiżanki.
Listy
Zmrożone cappuccino
by Bożena Peplińska • • 0 Comments
Składniki: 1/3 szkl espresso 1/3 szkl gorącego mleka 1/3 szkl mlecznej piany Sposób wykonania; Espresso wymieszać z mlekiem. Przelać do szklanki i na wierzch wylać spienioną mleczną pianę. Wstawić do lodówki i dobrze schłodzić.
Listy
Cappuccino chiaro
by Bożena Peplińska • • 0 Comments
Składniki: 1/3 szkl espresso 2/3 szkl gorącego mleka 1/3 szkl mlecznej piany Sposób wykonania: Espresso wymieszać z mlekiem. Przelać do specjalnej szklanki w której podaje się cappuccino. Na wierch wylać spienione mleko
Listy
Ciemne cappuccino
by Bożena Peplińska • • 0 Comments
Składniki: 1/3 szkl espresso 1/4 szkl gorącego mleka 1/3 szkl mlecznej piany Sposób wykonania: Espresso wymieszać z mlekiem. Przelać do specjalnej szklanki w której podaje się cappuccino. Na wierzch wylać spienione mleko