Składniki: 2 filiżanki kawy 2 łyżeczki miodu 2 szczypty imbiru bita śmietana Sposób wykonania: Miód utrzeć razem z imbirem. Następnie zalać kawą i przelać do filiżanki. Udekorować bitą śmietaną.
Tag: espresso
Listy
Kawa z bananem Asi
by Asia Stefanowicz • • 0 Comments
Składniki: 1 dojrzały banan 1,5 filiżanki zimnej, mocnej kawy 3 łyżki stołowe cukru 1 filiżanka lodów waniliowych Sposób wykonania; Obranego banana pokroić na mniejsze kawałki. Dodać go do kawy razem z cukrem i lodami waniliowymi. Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i przelać do filiżanki.
Listy
Kawa z cukrem pudrem
by Sylwia Cisowska • • 0 Comments
Składniki: 1/4 l kawy 100 ml śmietanki 100 g cukru pudru 100 ml mleka Sposób wykonania: Kawę zmiksować razem z cukrem oraz mlekiem. Wlać do szklanki. Śmietankę ubić i wyłożyć na wierzch.
Listy
Gorąca kawa z czekoladą
by Lidia Czekała • • 0 Comments
Składniki: 2/3 l mleka 1/3 l przestudzonej kawy łyżka kawy inki łyżka czekolady w proszku lód Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą zmiksować. Przelać do szklanek.
Listy
Kawa po wiedeńsku II
by Olga Wicher • • 0 Comments
Składniki: kawa espresso bita śmietana Sposób wykonania; Kawę przelać do filiżanki i przykryć warstwą bitej śmietany. Można posypać jeszcze startą czekoladą.