Składniki:
- 1 kg bani (dyni)
- 2 szklanki mleka
- zacierki
- sól
- cukier do smaku
Składniki: 1 niewielka dynia (ok. 1 kg) ocet 1 pęczek koperku 1 filiżanka oleju sól 2 filiżanki kwaśnej śmietany Sposób wykonania: Obraną dynię pokroić w kostkę po czym skropić ją octem. Olej wymieszać ze śmietaną i polać dynię. Doprawić do smaku solą i posypać posiekanym koperkiem.
Składniki: 15 dag obranej dyni skórka cytrynowa 25 dag kwaśnych jabłek 1/2 szklanki wody 15 dag cukru Sposób wykonania: Obraną dynie pokroić w kostkę, jabłka również pokroić w kostkę. Dodać skórkę cytrynową oraz cukier do smaku. Polać odrobina gotowanej wody.
Składniki 150 g miąższu z dyni słodkie jabłko marchewka kiwi Sposób wykonania: Z jabłka i marchewki wycisnąć sok. Następnie kiwi i dynie zmiksować razem i wymieszać razem z sokiem.