Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drób

Ślimaki z kurczaka Marty

Cieszą nie tylko smakiem ale wyglądem. Znakomite przepisy na potrawy z kurczaka. Ślimaki z kurczaka Marty. Do wykonania przepisu potrzebujesz: piersi z kurczaka, musztardy, czosnku, oliwy z oliwek i soku z cytryny. 
 

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka 
  • 3 łyżki musztardy 
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich
  • sól
  • pieprz

Udka z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie

Smaczne dania z drobiu w Twoim domu na każdą okazję. Udka z kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie. Potrzebujesz: udek z kurczaka, miodu, musztardy, czosnku oraz rozmarynu. 
 

Składniki:

  • ½  kg udek z kurczaka
  • 1/4 szklanki płynnego miodu
  • 2 łyżki octu winnego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek 
  • 1/4 szklanki musztardy francuskiej 
  • 3 ząbki czosnku
  • kilka gałązek świeżego rozmarynu
  • sól
  • pieprz 

Mocno chrupiące pałki z kurczaka

Gotuj razem z pychotką. pl. setki wyśmienitych przepisów na potrawy z kurczaka. Tym razem przepis na mocno chrupiące pałki z kurczaka. Przepis zawiera: pałki z kurczaka, czosnek, miód, chilii, kminek i curry.  
 

Składniki:

  • 6 pałek z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka miodu
  • ½  łyżeczki chilli
  • ½  łyżeczki kminku
  • ½  łyżeczki curry
  • sól
  • pieprz

Pierś z kurczaka w sosie curry Uli

Baza najlepszych przepisów na potrawy z kurczaka. Tym razem przepis na pierś z kurczaka w sosie curry. Do jej wykonania potrzebujesz: piersi z kurczaka, curry, bulionu warzywnego, cebuli oraz czosnku.   
 

Składniki:

  • ½ kg piersi z kurczaka
  • ½ szkl bulionu warzywnego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka śmietany
  • 1 łyżka masła 

Delikatna pieczona pierś z indyka

Znakomity przepis na pieczoną pierś z indyka. Musisz ją wypróbować. Do przygotowania tego przepisu potrzebujesz: piersi z indyka, czosnku, oliwy z oliwek, papryczki chili.
 

Składniki:

  • 1 piersi z indyka
  • 1 szalotka
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • 2 łyżki octu jabłkowego
  • ½  łyżeczki słodkiej papryki 
  • sól
  • pieprz