Składniki:
- 450 g filetów z dorsza lub innej ryby
- 200 g fasoli z puszki
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 3 łodygi selera naciowego
- 1 marchewka
- kilka gałązek natki
- 2 łyżki oleju
- 2 listki laurowe
- sól
Składniki: 80 dag filetów z dorsza 4 łyżeczki soku cytrynowego 2 duże pory 2 szklanki wody 20 dag pieczarek 1 łyżeczka mieszanki suszonych ziół (np. zioła prowansalskie) sól i pieprz Sposób przyrządzenia: Filety z dorsza natrzeć solą i pieprzem. Do garnka wlać wodę, zagotować, dodać sok z cytryny. Dodać rybę. Pory umyć, odrzucić zielone części.…
Skład: 2 płaty dorsza mała puszka brzoskwiń 250g cynamon 5g orzeszki ziemne 100g Sposób przyrządzenia: Rybę dorsza pokroić na 3 części , zaprawić przyprawą do ryb i usmażyć. Usmażonego dorsza układać na tacce lub półmisku ,posypać cynamonem i poszatkowanymi orzechami ziemnymi. Brzoskwinie z puszki pokroić na 5 części i układać na rybie.
Składniki: 1 puszka "Wątróbek Rybnych" z dorsz w tłuszczu własnym 3 ogórki korniszony 3 jajka na twardo 1 mała cebulka 1/2 puszki kukurydzy majonez wg uznania Sposób przyrządzenia: Wątróbki rybne obsączyć z zalewy, pokroić w drobną kostkę. Ogórki konserwowe, obrane jajka i cebulkę pokroić w kostkę o wielkości ziaren kukurydzy. Obsączoną kukurydzę i resztę składników…