Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: domowa nalewka

Nalewka na bazylii i goździkach

Składniki: 50 ml koniaku 0,75 l białego wytrawnego wina kilka goździków 10 dag liści bazylii Sposób wykonania: Opłukaną bazylię przełożyć do słoja. Dodać do niej goździki i zalać całość winem oraz koniakiem. Odstawić na dwa tygodnie pamiętając aby przynajmniej raz dziennie poruszać słojem. Po tym czasie przefiltrować i rozlać do butelek. Nalewkę można również doprawić…

Nalewka Tadzia

Składniki: 1,2kg aroni 400 liści z wiśni 1 litry wody 5dkg kwasku cytrynowego 2kg cukru 1 litr spirytusu Sposób przyrządzenia: Aronie z liśćmi zalać wodą i gotować 15 minut, następnie odcedzić i do uzyskanego gorącego soku dodać kwasek, cukier i wymieszać, poczekać aż wystygnie i do zimnego dolać spirtytus, po czym można nalewać do butelek.

Nalewka ziołowa

Nalewka, którą uwielbia moja rodzina Składniki: 1 szklanka spirytusu 1 szklanka cukru 1 szklanka wody, ugotować syrop (15 minut) 1 pęczek mięty 1 pęczek melisy 2 anyże gwiażdziste lub ok. łyżeczki zwykłego 1 łyżeczka nasion kolendry 1 laska wanilii Sposób przyrządzenia: Zioła i przyprawy zalać alkoholem. Syrop ostudzić, połączyć składniki. Odstawić na 7 dni i…