Składniki: ½ białego czerstwego chleba 2 łyżki masła ½ szkl. starego żółtego sera Sposób wykonania: Z chleba odkroić skórkę a miąższ pokroić na cienkie paseczki, które posmarować masłem. Posypać je jeszcze startym serem. Wstawić do rozgrzanego piekarnika i podrumienić.
Tag: dodatki
Majonezy
Majonez curry
by Beta Trzaska • • 0 Comments
Dodatki
Krem na herbatniki
by Aleksandra Kasperska • • 0 Comments
Dodatki
Nadzienie orzechowe do pieczonych ziemniaków
by Joanna Pięta • • 0 Comments
Składniki: 300 g orzechów włoskich 100 g laskowych orzechów 100 g cukru 2 jajka 50 ml rumu Sposób wykonania: Orzechy zmielić po czym dodać je do jajek i cukru. Całość dokładnie utrzeć poczym dodać posiekane orzechy laskowe raz rum. Całość dokładnie wymieszać.
Dodatki
Nadzienie bakaliowe do pieczonych ziemniaków
by Marzena Biela • • 0 Comments
Składniki: 100 g migdałów 100 g rodzynek 100 g suszonych fig 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 jajka 100 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka masła Sposób wykonania: Jajka utrzeć razem z cukrem oraz masłem po czym dodać figi pokrojone w paseczki, posiekaną skórkę, migdały oraz rodzynki. Całość dokładnie utrzeć.



