Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dodatki

Farsz z grzybów do naleśników

Składniki: 400 g borowików 300 g cebuli 2 łyżki masła 1 jajko 1 łyżeczka mąki 100 ml śmietanki sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać pokrojone grzyby i smażyć aż odparuje cały płyn, wówczas oprószyć całość mąką. Całość wymieszać i nadal smażyć aż mąka się zarumieni, wówczas dodać…

Farsz z twarogu

Składniki: 250 g twarogu 3 łyżki śmietany 300 g cebuli 2 łyżki masła 1 żółtko sól pieprz Sposób wykonania: Twaróg przetrzeć przez sito. Następnie cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle po czym dodać ją do twarogu. Dodać jeszcze żółtka oraz śmietanę. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.