Składniki: 4-6 ząbków czosnku 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy sok z cytryny lub ocet (6%) rozcieńczony z wodą Sposób wykonania: Posikany czosnek rozetrzeć z solą. Następnie dodać oliwę oraz sok z cytryny i dokładnie wymieszać.
Tag: dodatek
Listy
Sos czosnkowo-sojowy
by Halina Hałas • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki oleju sojowego 1 roztarty ząbek czosnku Sposób wykonania: Olej wymieszać z posiekanym czosnkiem.
Listy
Sos musztardowo-sojowy
by OLa • • 0 Comments
Składniki: 4 łyżki oleju sojowego 2 łyżki musztardy Sposób wykonania: Olej sojowy wymieszać z musztardą.
Listy
Sos tokajski
by Agata Kunicka • • 0 Comments
Składniki: 3 filiżanki brązowego sosu 1 kieliszek tokaju Sposób wykonania: Do rondelka wlać brązowy sos i kieliszek tokaju. Całość dokładnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia.