Składniki: 10 dag selera korzeniowego 5 dag cebuli 1 łyżeczka oleju lub oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Obrany seler zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę drobno posiekać. Dodać jeszcze oliwę lub olej i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: dodatek
Listy
Sos z twarogu z natką pietruszki
by Marta Jeż • • 0 Comments
Listy
Sos z twarogu ze szczypiorkiem
by Marta Jeż • • 0 Comments
Listy
Sos z twarogu z koperkiem
by Marta Jeż • • 0 Comments
Składniki: 5 dag chudego sera twarogowego 1/2 szklanki maślanki 5 łyżek posiekanego koperku sól Sposób wykonania: Ser rozetrzeć widelcem i wymieszać z maślanką. Następnie dodać posiekany koperek i doprawić do smaku solą.
Listy
Sos ziołowo-jogurtowy
by Marzena Pokorska • • 0 Comments
Składniki: 1/2 szklanki jogurtu 5 łyżek świeżych listków bazylii i oregano 1 łyżka soku cytrynowego sól przyprawa curry 2 ząbki czosnku Sposób wykonania: Zioła posiekać i wymieszać z jogurtem. Dodać jeszcze sok z cytryny, curry, sól oraz posiekany czosnek. Całość dokładnie wymieszać.