Składniki: 25 dag twarogu łyżka bitej śmietany sól pieprz rzodkiewka 2 łyżki posiekaj natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku ząbek czosnku Sposób wykonania: Twaróg rozdrobnić widelcem po czym dodać do niego rzodkiewkę pokrojoną w kosteczkę, posiekany czosnek oraz posiekaną zieleninę. Całość dokładnie wymieszać pod koniec dodając jeszcze bitą śmietanę oraz sól i pieprz do smaku.
Tag: do ziemniaków
Listy
Siemię lniane do ziemniaków
by Karolina • • 0 Comments
Składniki: szklanka siemienia konopnego 1 l wody 3 dag cukru Sposób wykonania: Siemię utrzeć po czym zalać je ciepłą wodą. Doprawić do smaku cukrem.
Sosy
Gorący sos do ziemniaków
by Patrycja Janek • • 0 Comments
Dodatki
Nadzienie bakaliowe do pieczonych ziemniaków
by Marzena Biela • • 0 Comments
Składniki: 100 g migdałów 100 g rodzynek 100 g suszonych fig 100 g kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 jajka 100 g cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżka masła Sposób wykonania: Jajka utrzeć razem z cukrem oraz masłem po czym dodać figi pokrojone w paseczki, posiekaną skórkę, migdały oraz rodzynki. Całość dokładnie utrzeć.
Dodatki
Nadzienie makowe do pieczonych ziemniaków
by Honorata Pietrzykowska • • 0 Comments
Składniki: 400 g maku 200 g cukru 50 g masła 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki miodu 150 g rodzynek 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej skórka starta z 1cytryny 2 białka sól Sposób wykonania: Mak zalać wrzątkiem i trzymać na ogniu około 10 minut. Po tym czasie go odcedzić i zemleć trzykrotnie, wówczas wrzucić go…