Składniki: 15 dag selera korzeniowego 1/4 szklanki śmietanki (9% tłuszczu) 2 łyżki umytych, posiekanych drobno listków selera naciowego sól pieprz Sposób wykonania: Seler zetrzeć na tarce po czym dodać do śmietanki razem z posikanymi listkami selera. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Tag: do sałatek
Listy
Sos z korzenia pietruszki
by Łucja Dominik • • 0 Comments
Listy
Sos z rzeżuchy na kefirze
by Olga Sitarz • • 0 Comments
Listy
Sos szczypiorkowy śmietance i jogurcie
by Krystyna Depta • • 0 Comments
Listy
Sos selerowy z cebulą
by Ewa Piekarz • • 0 Comments
Składniki: 10 dag selera korzeniowego 5 dag cebuli 1 łyżeczka oleju lub oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Obrany seler zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę drobno posiekać. Dodać jeszcze oliwę lub olej i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.