Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- przyprawa do zup
- pieprz mielony
- sól
- cukier
- musztarda
- koncentrat pomidorowy
Składniki: 3 łyżki oleju kawałek imbiru pół szklanki soku porzeczkowego łyżeczka miodu sól Sposób wykonania: Olej wymieszać z sokiem porzeczkowym i startym imbirem. Doprawić do smaku miodem oraz solą.
Składniki: pojemnik jogurtu naturalnego 3 łyżki soku z mandarynki szczypta białego pieprzu sól Sposób wykonania: Jogurt wymieszać z sokiem z mandarynki. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i polać sałatkę.
Składniki: sok i skórka otarta z pomarańczy 2-3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki 3 łyżki oleju arachidowego łyżka posiekanych orzeszków arachidowych sól pieprz Sposób wykonania: Sok i skórek z pomarańczy wymieszać z posiekaną natką pietruszki, olejem i orzeszkami arachidowymi. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.