Składniki:
- • szklanka jogurtu orzechowego
• dojrzały owoc awokado
• sok z połowy cytryny
• sól
• zielony marynowany pieprz
Składniki: 2 ząbki czosnku pół szklanki majonezu pół szklanki jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz Sposób wykonania: Majonez wymieszać z jogurtem po czym dodać posiekany koperek oraz czosnek. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Składniki: 30 dag brokułów szklanka majonezu 2-3 ząbki czosnku Sposób wykonania: Brokuły zalać osoloną wodą i ugotować. Następnie ugotowane brokuły odcedzić i zmiksować razem z czosnkiem. Na koniec połączyć z majonezem.
Składniki: 6 łyżek oliwy 2 łyżki octu winnego 1 ugotowane żółtko musztarda pieprz sól przecier pomidorowy do smaku Sposób wykonania: Żółtko rozetrzeć razem z oliwą, octem oraz musztardą. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przecierem pomidorowym.