Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: deser

Racuchy „Pasibrzuchy”

Składniki: 1/2 litra mleka 3 szklanki mąki 1 jajko łyżka cukru 0,5 kosteczki drożdży szczypta soli Sposób przygotowania: Drożdże rozmieszać z cukrem. Zalać je ciepłym mlekiem. Masę pozostawić w ciepłym miejscu aż do wyrośnięcia. Mąkę wsypać do miski i dodać jajo oraz drożdże. Do tego wszystkiego dolać ciepłe mleko i dobrze pomieszać aż do połączenia…

Szparagi z szynką w śmietanie

Składniki: 500 g zielonych szparagów 1 cebula 50 g surowej  szynki 40 g masła ¼ strąk suszonej papryczki chili sól 200 ml śmietany łyżka koncentratu pomidorowego pieprz Sposób wykonania: Ze szparagów odciąć zdrewniałe końce a resztę pokroić na ukośne kawałki. Następnie na rozgrzanym  maśle przesmażyć posiekaną cebulę oraz szynkę  pokrojoną w kostkę. Wówczas dodać szparagi…