Składniki:
- 2 małe dojrzałe melony
- 4 porcje lodów czekoladowych
- 2 kieliszki (60 ml) koniaku
- 4 wiśnie maraskino
Składniki: 1 dojrzałe mango 75 ml likieru Cointreau 1 czubata łyżeczka brązowego cukru Sposób wykonania: Mango obrać i pokroić w kostkę, którą wrzucić do gotującego się likieru. Trzymać na małym ogniu około 8 minut. Po tym czasie przelać do szerokich pucharków i posypać jeszcze cukrem.
Składniki: 2 mandarynki pół kubka chudego jogurtu odrobina soku z cytryny łyżeczka miodu Sposób wykonania: Jogurt wymieszać z sokiem z cytryny oraz miodem. Gdy składniki się połączą polać obrane mandarynki podzielone na cząstki ułożone w pucharku.
Składniki: 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki chudego mleka 4 mandarynki Sposób wykonania: Czekoladę pokruszyć i dodać do mleka po czym podgrzewać całość na małym ogniu do momentu aż czekolada się rozpuści, wówczas zdjąć z ognia aby ostygła. W miedzy czasie obrać mandarynki i podzielić je na cząstki, które zanurzyć w czekoladzie. Następnie odstawić na…
Składniki: 2 galaretki malinowe 25 dag malin opakowanie gęstego jogurtu Sposób wykonania: Oczyszczone maliny zmiksować na gładki krem. Następnie galaretki przygotować według opisu na opakowaniu gdy zacznie tężeć dodać do niej maliny. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do pucharków. Na koniec polać jogurtem.