Makaron ryżowy wstążka (Rice Sticks) Delikatny makaron w trzech szerokościach. Używany jako dodatek do zup, mięs oraz wszelkich sałatek. Węższy zwykle stosowany jest do zup, a szerszy do potraw smażonych. Sposób użycia: gotować 6 – 8 minut, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć w ulubiony sposób.…
Tag: danie makaronowe
Makarony
Penne z brokułami i gorgonzolą
by agulina • • 0 Comments
Skład: Opakowanie makaronu penne (ukosne cięte rurki) 400 g brokułów mrożonych 250 g sera gorgonzola Troche słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Brokuły ugotować na parze lub zblanszować w wodzie z dodatkiem odrobiny cytryny. Do rondelka wlać około 100 ml śmietany, pokruszyć ser gorgonzola i ciągle mieszając rozpuścić, powinien powstać…
Makarony
Makaron z wołowiną
by Roch Wróblewski • • 0 Comments
Makarony
Makaron z konserwą mięsną
by Roch Wróblewski • • 0 Comments
Skład: Makaron, puszka konserwy, cebula, marchewka z groszkiem, przecier pomidorowy, oliwa, ser tarty. Sposób wykonania: Cebulę pokroić w kostkę, masło z oliwą rozgrzać i zeszklić cebulę, dodać rozdrobnioną konserwę i marchewkę z groszkiem. Dodać przecier pomidorowy. Doprawić. Podać z makaronem, posypać serem
Makarony
Makaron z tuńczykiem 2
by Roch Wróblewski • • 0 Comments
Skład: Cebula, masło, przecier pomidorowy, kostka rosołowa, czosnek, papryka, czerwone wino, oregano, bazylia, czarny pieprz, pietruszka, tuńczyk, makaron Sposób przyrządzenia: Posiekać cebulę, rozgrzać oliwę (z tuńczyka) pół na pół z masłem, dodać cebulę i podsmażyć, dodać przecier pomidorowy i ew. wodę z kostką rosołową, ewentualnie czosnek, paprykę, czerwone wino, oregano i/lub bazylię, czarny pieprz i…