Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: danie makaronowe

Makaron ryżowy i sojowy.

  Makaron ryżowy wstążka (Rice Sticks)       Delikatny makaron w trzech szerokościach. Używany jako dodatek do zup, mięs oraz wszelkich sałatek. Węższy zwykle stosowany jest do zup, a szerszy do potraw smażonych.       Sposób użycia: gotować 6 – 8 minut, odsączyć, a następnie dodać do zupy lub smażyć w ulubiony sposób.…

Penne z brokułami i gorgonzolą

Skład: Opakowanie makaronu penne (ukosne cięte rurki) 400 g brokułów mrożonych 250 g sera gorgonzola Troche słodkiej śmietanki Sposób wykonania: Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Brokuły ugotować na parze lub zblanszować w wodzie z dodatkiem odrobiny cytryny. Do rondelka wlać około 100 ml śmietany, pokruszyć ser gorgonzola i ciągle mieszając rozpuścić, powinien powstać…

Makaron z tuńczykiem 2

Skład: Cebula, masło, przecier pomidorowy, kostka rosołowa, czosnek, papryka, czerwone wino, oregano, bazylia, czarny pieprz, pietruszka, tuńczyk, makaron Sposób przyrządzenia: Posiekać cebulę, rozgrzać oliwę (z tuńczyka) pół na pół z masłem, dodać cebulę i podsmażyć, dodać przecier pomidorowy i ew. wodę z kostką rosołową, ewentualnie czosnek, paprykę, czerwone wino, oregano i/lub bazylię, czarny pieprz i…