Składniki: kieliszek rumu 2 łyżki cukru łyżeczka ciemnego kakao ½ tabliczki gorzkiej czekolady łyżeczka kawy rozpuszczalnej ½ szkl. wody Sposób wykonania: ½ szkl wody, cukier oraz rum doprowadzić do wrzenia. Następnie dodać kakao, kawę oraz czekoladę. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu aż czekolada się rozpuści a sos stanie się gesty.
Tag: czekolada
Listy
Lody z bananami w czekoladzie
by Kornelia Miętkiewicz • • 0 Comments
Listy
Twarożek Iwony
by Iwona • • 0 Comments
Składniki: ½ kg sera śmietankowego 2 łyżki cukru waniliowego 5 dkg cukru 100 ml mleka 10 dkg pumpernikla 1 tabliczka gorzkiej czekolady 5 dkg orzechów laskowych 20 dkg wiśni / mogą być z kompotu / 200 ml rumu 125 ml śmietany wiórki czekoladowe do przybrania Sposób przyrządzenia: Twarożek, cukier, cukier waniliowy i mleko dokładnie wymieszać.…
Listy
Truskawki w miodowym sosie
by Marcin Kraśnicki • • 0 Comments
Składniki: 1 l truskawek 400 ml jogurtu 3 łyżki płynnego miodu sok z cytryny tabliczka czekolady 2 łyżki śmietanki Sposób wykonania: Większe truskawki pokroić, mniejsze pozostawić w całość i ułożyć w pucharkach. Następnie jogurt ubić z dodatkiem miodu po czym dodać sok z cytryny, wymieszać i polać truskawki. W śmietanę rozpuścić czekoladę podgrzewając na małym…
Listy
Owoce schowane w sosie
by Ilona Leszek • • 0 Comments
Składniki: 2 pomarańcze 2 banany 20 śliwek węgierek 100 ml likieru pomarańczowego posiekane orzeszki pistacjowe starta czekolada 400 ml jogurtu 2 łyżki cukru sok z cytryny ½ łyżeczki startej skórki z cytryny Sposób wykonania: Obrane pomarańcze podzielić na cząstki a banany pokroić na plasterki. Pomarańcze ułożyć na dnie pucharków, skropić je alkoholem i ułożyć plasterki…

