Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: czekolada

Kawa na sposób meksykański

Składniki: 1 szklanka mocnego naparu kawy 4 łyżeczki gorącej czekolady ½ szklanki bitej śmietany ½ łyżeczki mielonego cynamonu szczypta mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżka cukru Sposób przyrządzenia: Bitą śmietanę wymieszać z cynamonem i gałką muszkatołową. Do 4 gorących filiżanek wlać po łyżeczce czekolady, dodać kawę wymieszaną z cukrem, udekorować bitą śmietaną z dodatkami.

Mandarynki w czekoladzie

Składniki: 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki chudego mleka 4 mandarynki Sposób wykonania: Czekoladę pokruszyć  i dodać do mleka po czym podgrzewać całość na małym ogniu do momentu aż czekolada się rozpuści, wówczas zdjąć z ognia aby ostygła. W miedzy czasie obrać mandarynki i podzielić je na cząstki, które zanurzyć w czekoladzie. Następnie odstawić na…

Pomarańcze zanurzone w czekoladzie

Składniki: 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady 2 łyżki chudego mleka 2 pomarańcze Sposób wykonania: Czekoladę pokruszyć  i dodać do mleka po czym podgrzewać całość na małym ogniu do momentu aż czekolada się rozpuści, wówczas zdjąć z ognia aby ostygła. W miedzy czasie obrać pomarańcze i podzielić je na cząstki, które zanurzyć w czekoladzie. Następnie odstawić na…