Składniki: ok. 1 cm musu truskawkowego ok. 1 cm gorącej lub zimnej czekolady 1 porcja osłodzonego espresso piana z mleka Sposób wykonania; Do wysokiego kieliszka nałożyć mus truskawkowy, później wlać czekoladę a na koniec espresso. Samą górę polać pianką z mleka.
Tag: czekolada
Listy
Mocca z czekoladą
by Urszula Wojnarowska • • 0 Comments
Składniki: porcja gorącego espresso 100 ml gorącej czekolady rozcieńczonej pól na pół z mlekiem bita śmietana Sposób wykonania: Kawę wymieszać z czekoladą. Przelać do filiżanki i udekorować bitą śmietaną.
Listy
Kokosowo-brzoskwiniowy napój
by Marzena Banaszkiewicz • • 0 Comments
Składniki 1 puszka brzoskwiń 200 ml mleczka kokosowego szklanka kostek lodu kawałek startej czekolady mlecznej Sposób wykonania: Brzoskwinie zmiksować razem z mleczkiem koksowym. Przelać do szklanki, wrzucić kostki lodu i posypać startą czekoladą.
Listy
Lodowy koktajl z kawałkami czekolady
by Magdalena Waligóra • • 0 Comments
Listy
Kawa, czekolada i likier pomarańczowy
by Paulina • • 0 Comments
Składniki : kawa mleko czekolada 100 g likieru pomarańczowego curacao 1/8 l bitej śmietany Sposób wykonania: Czekoladę połamać na mniejsze kawałki, które zalać mlekiem i podgrzać aby czekolada się rozpuściła. Następnie kawę podgrzać i wymieszać z likierem pomarańczowym. Kawę przelać do filiżanek, udekorować bitą śmietaną oraz czekoladą.
-300x198.jpg)
.jpg)